Omgeving

Ons terrein

Ons terrein ligt in een landelijke omgeving op de overgang van cultuur naar natuur. De inrichting van ons terrein is een menging van beide. We werken aan een eetbaar landschap waar natuur en het verbouwen van eten samen gaan. Permacultuur is hierbij het uitgangspunt. We hebben ook een groetentuin en een boomgaard. Daarnaast hebben we een groot grasveld  omzoomd door bos. Tussen dit alles door loopt een notenbomenlaan, zomen met hazelnoten en andere eetbare vruchten. We lopen van ons terrein de bossen en de heide op van het Bergerbos.uitzicht vanaf de schoorsteenterrein in de herfst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Geschiedenis

We zitten op zandgrond, de rivierduinen, echte aspergegrond. Arm en droog. De mensen in dit gebied hebben altijd een sterke relatie gehad met de grond, ze waren er van afhankelijk, constante vraag was hoe houden we de grond vochtig en vruchtbaar.  Onze boerderij staat hier al minstens 150 jaar en is tot 2009 altijd bewoond door de Familie Van Lin, eerst als gemengd bedrijf en later als tuinder. De boerderij is steeds meeveranderd met tijd, wij gaan door met dit proces.

 

omgeving achter knoest

De Maasduinen

We liggen tegen het Nationaal Park De Maasduinen.  Het is een groot park (4500ha) met afwisselende landschappen, bossen, heide, vennen en vele wandel-, fiets- en ruiter, en menpaden. Het is de donkerste plek van Limburg.